Strona główna Dieta po prostu smaczne przekąski Racuszki z jabłkami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Racuszki z jabłkami

Dieta: · po prostu smaczne ·

Domowy smak i szybkość w przygotowaniu, dzięki dodatkowi naturalnego~, gotowego do bezpośredniego spożycia jabłka prażonego!

Racuszki z jabłkami


Składniki
Składniki dla 2-4 osób:
• Szklanka mleka
• Kilka łyżek mąki
• Szklanka jabłek prażonych
• Szczypta soli
• 1 łyżeczka cukru
• 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
• Łyżka cynamonu
• Olej do smażenia
• Liście świeżej mięty



Wykonanie
Jajka mieszamy z solą, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia i jabłkami. Dajemy tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Porcje ciasta nakładamy łyżka na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru. Posypujemy cynamonem i dekorujemy liśćmi mięty.


Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek



Przepis dodany przez: PR CLUB




Komentarze

pojedynka     |     09:24:06, 11-10-2013
W przepisie brak ilości jajek


smiling     |     03:23:50, 07-03-2014
a skąd mam mieć jabłka prażone ?suszone w sklepie widziałem lecz prażone - nie


smiling     |     03:30:06, 07-03-2014
jajka ilość nie jest tak bardzo istotna może być dwa Jabłka smażone w cieście Bardzo dobry sposób na deser z pokrojonych jabłek, smażonych w delikatnym, chrupiącym i cieniutkim cieście. Podobnie można smażyć śliwki, dzieląc je na połowy. Składniki: 1/2 kg jabłek 25 dkg mąki 1/4 litra wody 2 jajka sól olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę i żółtka, dokładnie wyrabiamy łyżką. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta. Jabłka obieramy, kroimy w plastry grubości 1 cm, wycinamy gniazda nasienia. Każdy kawałek jabłka wbijamy na widelec, zanurzamy w cieście, następnie kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na jasnozłoty kolor. Po zdjęciu z patelni posypujemy cukrem pudrem i cynamonem, polewamy miodem lub syropem klonowym, ewentualnie podajemy ze śmietanką lub jogurtem. Placuszki można polać jogurtem lub śmietanką, miodem lub syropem klonowym. Posypać cynamonem ... zobacz więcej


smiling     |     03:38:33, 07-03-2014
jajka ilość nie jest tak bardzo istotna może być dwa Jabłka smażone w cieście Bardzo dobry sposób na deser z pokrojonych jabłek, smażonych w delikatnym, chrupiącym i cieniutkim cieście. Podobnie można smażyć śliwki, dzieląc je na połowy. Składniki: 1/2 kg jabłek 25 dkg mąki 1/4 litra wody 2 jajka sól olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę i żółtka, dokładnie wyrabiamy łyżką. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta. Jabłka obieramy, kroimy w plastry grubości 1 cm, wycinamy gniazda nasienia. Każdy kawałek jabłka wbijamy na widelec, zanurzamy w cieście, następnie kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na jasnozłoty kolor. Po zdjęciu z patelni posypujemy cukrem pudrem i cynamonem, polewamy miodem lub syropem klonowym, ewentualnie podajemy ze śmietanką lub jogurtem. Placuszki można polać jogurtem lub śmietanką, miodem lub syropem klonowym. Posypać cynamonem ... zobacz więcej


smiling     |     03:38:34, 07-03-2014
jajka ilość nie jest tak bardzo istotna może być dwa Jabłka smażone w cieście Bardzo dobry sposób na deser z pokrojonych jabłek, smażonych w delikatnym, chrupiącym i cieniutkim cieście. Podobnie można smażyć śliwki, dzieląc je na połowy. Składniki: 1/2 kg jabłek 25 dkg mąki 1/4 litra wody 2 jajka sól olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę i żółtka, dokładnie wyrabiamy łyżką. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta. Jabłka obieramy, kroimy w plastry grubości 1 cm, wycinamy gniazda nasienia. Każdy kawałek jabłka wbijamy na widelec, zanurzamy w cieście, następnie kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na jasnozłoty kolor. Po zdjęciu z patelni posypujemy cukrem pudrem i cynamonem, polewamy miodem lub syropem klonowym, ewentualnie podajemy ze śmietanką lub jogurtem. Placuszki można polać jogurtem lub śmietanką, miodem lub syropem klonowym. Posypać cynamonem ... zobacz więcej

Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych, marketingowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w Polityce Prywatności. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.   X