Strona główna Dieta bezglutenowa przek±ski Racuchy bezglutenowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Racuchy bezglutenowe

Dieta: · bezglutenowa ·

Doskonałe na ciepło i na zimno - ciasto z m±ki ryżowej i kukurydzianej jest bezpieczne dla osób na diecie bezglutenowej.

©  Comugnero Silvana - Fotolia.com


Składniki
10 dkg m±ki ryżowej
5 dkg maki kukurydzianej
½ szklanki mleka
1 jajko
5 jabłek
olej
cukier puder



Wykonanie
Z m±ki, mleka i jajka zrobić ciasto nale¶nikowe ( ma mieć konsystencję bardziej gęst± niż ¶mietana, w razie potrzeby dodać mleka lub m±ki). Jabłka obrać ze skóry, wyci±ć gniazda nasienne wycinakiem i takie jabłko z dziurk± podzielić na 5 plastrów (około 1 cm grubo¶ci). Zanurzać plaster w cie¶cie i kła¶ć na rozgrzany olej, smażyć z dwóch stron na złocisty kolor. Podawać gor±ce, posypane cukrem pudrem.
Ale można zrobić więcej, bo na zimno też s± smaczne.


Rodzaj potrawy przek±ski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

¬ródło: własne
Autor: awapastel



Przepis dodany przez: awapastel




Zobacz też

Dieta bezglutenowa - najnowsze przepisy
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Biszkopt bezglutenowy
Piernik lany
Ryba po grecku
Sałatka z zielonych pomidorów
Polecamy Oferty pracy