
Podziel się:




Racuchy bezglutenowe
Dieta: · bezglutenowa ·
Doskonałe na ciepło i na zimno - ciasto z m±ki ryżowej i kukurydzianej jest bezpieczne dla osób na diecie bezglutenowej.


Składniki
10 dkg m±ki ryżowej
5 dkg maki kukurydzianej
½ szklanki mleka
1 jajko
5 jabłek
olej
cukier puder

Wykonanie
Z m±ki, mleka i jajka zrobić ciasto nale¶nikowe ( ma mieć konsystencję bardziej gęst± niż ¶mietana, w razie potrzeby dodać mleka lub m±ki). Jabłka obrać ze skóry, wyci±ć gniazda nasienne wycinakiem i takie jabłko z dziurk± podzielić na 5 plastrów (około 1 cm grubo¶ci). Zanurzać plaster w cie¶cie i kła¶ć na rozgrzany olej, smażyć z dwóch stron na złocisty kolor. Podawać gor±ce, posypane cukrem pudrem.
Ale można zrobić więcej, bo na zimno też s± smaczne.

Rodzaj potrawy przek±ski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |

¬ródło: własne
Autor: awapastel

Przepis dodany przez: awapastel
![]() Zobacz też
|