
Podziel się:




Racuchy bezglutenowe
Dieta: · bezglutenowa ·
Doskonałe na ciepło i na zimno - ciasto z mąki ryżowej i kukurydzianej jest bezpieczne dla osób na diecie bezglutenowej.


Składniki
10 dkg mąki ryżowej
5 dkg maki kukurydzianej
½ szklanki mleka
1 jajko
5 jabłek
olej
cukier puder

Wykonanie
Z mąki, mleka i jajka zrobić ciasto naleśnikowe ( ma mieć konsystencję bardziej gęstą niż śmietana, w razie potrzeby dodać mleka lub mąki). Jabłka obrać ze skóry, wyciąć gniazda nasienne wycinakiem i takie jabłko z dziurką podzielić na 5 plastrów (około 1 cm grubości). Zanurzać plaster w cieście i kłaść na rozgrzany olej, smażyć z dwóch stron na złocisty kolor. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.
Ale można zrobić więcej, bo na zimno też są smaczne.

Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |

Źródło: własne
Autor: awapastel

Przepis dodany przez: awapastel
![]() Zobacz też
|