Strona główna Dieta bezglutenowa przekąski Racuchy bezglutenowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Racuchy bezglutenowe

Dieta: · bezglutenowa ·

Doskonałe na ciepło i na zimno - ciasto z mąki ryżowej i kukurydzianej jest bezpieczne dla osób na diecie bezglutenowej.

©  Comugnero Silvana - Fotolia.com


Składniki
10 dkg mąki ryżowej
5 dkg maki kukurydzianej
½ szklanki mleka
1 jajko
5 jabłek
olej
cukier puder



Wykonanie
Z mąki, mleka i jajka zrobić ciasto naleśnikowe ( ma mieć konsystencję bardziej gęstą niż śmietana, w razie potrzeby dodać mleka lub mąki). Jabłka obrać ze skóry, wyciąć gniazda nasienne wycinakiem i takie jabłko z dziurką podzielić na 5 plastrów (około 1 cm grubości). Zanurzać plaster w cieście i kłaść na rozgrzany olej, smażyć z dwóch stron na złocisty kolor. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.
Ale można zrobić więcej, bo na zimno też są smaczne.


Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

Źródło: własne
Autor: awapastel



Przepis dodany przez: awapastel




Zobacz też

Dieta bezglutenowa - najnowsze przepisy
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Biszkopt bezglutenowy
Piernik lany
Ryba po grecku
Sałatka z zielonych pomidorów
Polecamy Oferty pracy