Strona główna Dieta po prostu smaczne zupa Karmelowa zupa cebulowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Karmelowa zupa cebulowa

Dieta: · po prostu smaczne ·

© jamdesign - Fotolia.com


Składniki
1 kilogram cebuli
2 łyżki masła lub margaryny
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki cukru
łyżka jasnego octu winnego
sól, biały pieprz do smaku
4 kromki pieczywa tostowego
15 dag żółtego sera


Wykonanie
Pokrojoną w krążki cebulę włożyć do garnka i przysmażyć na tłuszczu do zeszklenia. Dolać bulion i gotować tak długo aż cebula zacznie się rozpadać.

Na patelni skarmelizować cukier, zalać szklanką wywaru z zupy, rozprowadzić, dodać do reszty zupy. Doprawić octem, solą i pieprzem. Można zmiksować w celu uzyskania zupy-kremu.

Podawać z chrupiącymi tostami zapieczonymi z żółtym serem.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Mirosław




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy