Strona główna Dieta po prostu smaczne danie główne Karkówka z thermocookera po tajsku w trzech smakach

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Karkówka z thermocookera po tajsku w trzech smakach

Dieta: · po prostu smaczne ·

SPRZĘT: bezpośrednio na płytach grzewczych TEMPERATURA: 250C (poz.5) CZAS: 2 min.


Składniki
6 kotletów z karkówki wieprzowej
• olej
• sok z jednej dużej cytryny
• 3 łyżki ketchupu
• papryczka chili
• tymianek, estragon, bazylia
• łyżeczka pieprzu ziołowego
• kilka ziaren pieprzu kolorowego grubo zmielonego
• 2 ząbki czosnku
• 1/3 szklanki półwytrawnego białego wina
• 1 łyżeczka curry


Wykonanie
Marynata I: papryczkę chili oczyścić z pestek, drobniutko posiekać. Wymieszać z ketchupem, 3 łyżkami oleju, sokiem z cytryny, posmarować dwa kotlety.
Marynata II: połączyć trzy łyżki oleju z posiekanymi ziołami. Posmarować kolejne dwa kotlety
Marynata III: pieprz ziołowy i grubo zmielony pieprz kolorowy wymieszać z curry i z zmiażdżonym czosnkiem oraz z winem, posmarować dwa kotlety.
Zamarynowane kotlety odłożyć osobno na kilka godzin w chłodne miejsce.
Rozgrzać urządzenie do 250◦C (poz.5). Płyty grzewcze posmarować olejem.
Piec około 2 min.


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4

Źródło: www.thermocooker.pl
Autor: andrzej



Przepis dodany przez: andrzejzodiak




Komentarze

jajJoanna     |     15:41:03, 06-07-2014
Polecam ten przepis.Karkówka w zupełnie innym wykonaniu. Naprawdę dobre. Ja polecam danie jednogarnkowe : WĘGIERSKIE LECZO SKŁADNIKI: • ½ kg kiełbasy podwawelskiej lub ½ kg cienkich parówek • 300 g boczku wędzonego • 300 g cukinii • 1 kg papryki: czerwona, żółta, zielona • 3 średnie cebule • 3 łyżki koncentratu pomidorowego • przyprawy do smaku: przyprawa do leczo, słodka papryka, ostra papryka, mała ostra papryczka chili drobno posiekana • 1½ szklanki soku pomidorowego • 1 puszka pomidorów bez skóry • olej SPRZĘT: brytfanna TEMPERATURA: 250°C (poz. 5) CZAS: ok. 20-25 minut PRZYGOTOWANIE: Kiełbasę i boczek wędzony pokroić w kostkę umieścić w brytfannie. Rozgrzać urządzenie do 250◦C (poz.5). Umieścić brytfannę na rozgrzanej płycie. Smażyć około 10 min. Dodać pokrojoną cebulę, cukinię i paprykę. Dodać przyprawy, smażyć całość jeszcze 5-7 min. a następnie dodać pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy oraz sok i całość zagotować, ok. 5 min. ... zobacz więcej


MagdaMagdalena     |     20:21:58, 17-07-2014
Ja polecam karczek z grila. Trza karczek, olej i przyprawy jakie kto lubi. Robimy na samych płytach grzewczych, 1-3 minuty na poz. 5 (250 st.) Karczek kroję, siekam tym siekaczem z zestawu, nacieram solą, pieprzem i tak się marynuje ok 30min. Urządzenie rozgrzewam na piątce, smaruję lekko olejem, pieke ok 1-3min jak kto lubi i jest pychotka


MagdaMagdalena     |     20:29:32, 27-07-2014
robiłam to leczo tylko bez parówek bo jakoś do mnie nie przemawiają, wyszło super

Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy