Strona główna Dieta po prostu smaczne przekąski Jajecznica ekologiczna

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Jajecznica ekologiczna

Dieta: · po prostu smaczne ·


Składniki
świeży boczek ok.10 dag
jajka 2 lub 3
szczypiorek lub cebulka
sól do smaku


Wykonanie
Na lekko rozgrzaną patelnię (byle nie teflonową) wrzucamy pokrojony boczek i po 2-3 minutach wlewamy około 50 ml wody. Wbijamy na nią 2 lub 3 jajka i czekamy do chwili zagotowania wody. Mieszając, czekamy aż zetnie się lekko białko. Gotowe. Przekładamy na talerz i posypujemy do smaku solą, szczypiorkiem lub drobno pokrojoną cebulą.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 1

Źródło: autor książki
Autor: Jerzy Maslanky



Przepis dodany przez: Srebrzysta




Komentarze

elizka     |     22:28:32, 06-04-2012
Dowiedziałam sie o dodawaniu wody i to 50ml! OK.

Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy