Strona główna Dieta po prostu smaczne przekąski Jaja przepiórcze z mięsem panierowane

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Jaja przepiórcze z mięsem panierowane

Dieta: · po prostu smaczne ·

© timolina - Fotolia.com


Składniki
12 jaj przepiórczych
2 jajka
1 pierś z kurczaka
1 mała cebulka
100 g bułki tartej
2 łyżki natki
sól, pieprz do smaku


Wykonanie
Jaja przepiórcze ugotować na twardo, wystudzić, obrać. Pierś z kurczaka zmiksować w malakserze z cebulką, natką 3 łyżkami bułki tartej i 1 jajkiem, doprawić, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę bułki.

Wystudzone jajka "oblepić" warstwą masy mięsnej, wygładzić zwilżonymi rękami włożyć na 10 minut do zamrażarki.

Drugie surowe jajko roztrzepać. Jajka w mięsie obtaczać w nim a następnie w bułce tartej, dokładnie dociskając. Smażyć na głębokim tłuszczu (170 stopni) na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przekroić na pół, podawać na ciepło z pikantnym sosem.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: trudne Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6




Przepis dodany przez: glicynia




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy