
Podziel się:




Grillowane mięso ze szpinakiem i serkiem topionym
Dieta: · po prostu smaczne ·
Pyszne mięso pod szpinakowo-serową kołderką.


Składniki
• plastry filetu z indyka lub kurczaka
• 2 garście szpinaku lub 4 porcje mrożonego
• pół opakowania dowolnego serka topionego
• 2 ząbki czosnku
• oliwa z oliwek
• sól, pieprz

Wykonanie
Filet delikatnie rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i podsmażamy kilka minut na patelni z obu stron. Zdejmujemy z ognia i na tej samej patelni podsmażamy szpinak z pokrojonym drobno czosnkiem, który następnie solimy, mieszamy z serkiem topionym i wykładamy na porcje filetów. Całość zawijamy w folię i grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez ok. 10-15 minut.

Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |

Źródło: SERTOP
Autor: SERTOP

Przepis dodany przez: PR CLUB