Strona główna Dieta po prostu smaczne danie główne Grillowane mięso ze szpinakiem i serkiem topionym

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Grillowane mięso ze szpinakiem i serkiem topionym

Dieta: · po prostu smaczne ·

Pyszne mięso pod szpinakowo-serową kołderką.

Grillowane mięso ze szpinakiem i serkiem topionym


Składniki
• plastry filetu z indyka lub kurczaka
• 2 garście szpinaku lub 4 porcje mrożonego
• pół opakowania dowolnego serka topionego
• 2 ząbki czosnku
• oliwa z oliwek
• sól, pieprz



Wykonanie
Filet delikatnie rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i podsmażamy kilka minut na patelni z obu stron. Zdejmujemy z ognia i na tej samej patelni podsmażamy szpinak z pokrojonym drobno czosnkiem, który następnie solimy, mieszamy z serkiem topionym i wykładamy na porcje filetów. Całość zawijamy w folię i grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez ok. 10-15 minut.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4

Źródło: SERTOP
Autor: SERTOP



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Ciasto ze śliwkami
Grzybki marynowane z przepisu babci
Penne z pesto rosso picante
Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą
Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X