
Podziel się:




Fondue z serka topionego
Dieta: · po prostu smaczne ·
Doskonały dodatek do grzanek, mięs i warzyw


Składniki
• 2 opakowania dobrego serka topionego śmietankowego z czosnkiem
• 50ml białego wina
• sól, pieprz
• 2 ząbki czosnku
• odrobina mąki ziemniaczanej

Wykonanie
Serek topiony podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy wino, sól, pieprz i wyciśnięty czosnek. Jeżeli będzie taka potrzeba zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy na gorąco, jako dodatek do grillowanych bagietek, pieczonych ziemniaków, mięs, szaszłyków i pieczonych warzyw.

Rodzaj potrawy sos | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |

Źródło: SERTOP
Autor: SERTOP

Przepis dodany przez: PR CLUB