Strona główna Dieta po prostu smaczne danie główne Czeskie medaliony

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Czeskie medaliony

Dieta: · po prostu smaczne ·


Składniki
80 dag cielęciny
sól, pieprz
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
4 łyżki oleju
1 jajko


Wykonanie
Cielęcinę opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 30 minut. Następnie pokroić w grube plastry, smażyć kilka minut na dużym ogniu (z obu stron).

Ciasto francuskie rozmrozić, ułożyć płaty jeden na drugim, rozwałkować, pokroić na paski szer. 2 cm.

Usmażone plastry mięsa owijać paskami ciasta, smarować jajkiem i układać na blasze. Zapiekać 5 minut w bardzo gorącym piekarniku, podawać z warzywami zaraz po przyrządzeniu.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 45 Danie wegetariańskie: nie
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 103 kcal




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy