Strona główna Dieta po prostu smaczne ciasta i ciastka Ciasto dyniowo - orzechowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ciasto dyniowo - orzechowe

Dieta: · po prostu smaczne ·

Bardzo proste ciasto, szybkie w przyrządzaniu, wilgotne, aromatyczne i niezwykle smaczne.

© JJAVA - Fotolia.com


Składniki
3 szklanki mąki
2 szklanki cukru
4 jajka
0,5 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
1 szklanka oleju
2 szklanki drobno startej dyni
150 g mielonych orzechów włoskich



Wykonanie
Wymieszać mąkę, cukier, jajka, cynamon, proszek, sodę, olej i dynię. Dodać orzechy. Wlać masę do formy 20x20 lub tortownicy "z kominkiem".

Piec 60 do 75 minut w temperaturze 170 stopni, do "suchego patyczka".

Rodzaj potrawy ciasta i ciastka Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 90 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 20


Więcej zdjęć:

Ciasto dyniowo - orzechowe, fot. Kankan



Przepis dodany przez: ena




Komentarze

Kankan     |     19:02:47, 02-11-2011
Ciasto jest super polecam ,znam ten przepis i juz wiele razy piekłam. mozna przełozyc kremem lub powidłami.


Kankan     |     19:05:51, 02-11-2011
tak wygląda moje ciasto z tego przepisu.

Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy