Strona główna Dieta po prostu smaczne ciasta i ciastka Ciastka sezamowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ciastka sezamowe

Dieta: · po prostu smaczne ·

Ciekawy sposób na wykorzystanie nadmiaru pasyu tahini jaka została z hummusa. Doskonały dodatek do lodów i deserów.

 Julija Sapic - Fotolia.com


Składniki
100 g masła
1/2 szklanki drobnego cukru
4 łyżki pasty tahini
1 jajko
1,5 szklanki mąki
1/2 łyżeczni proszku do pieczenia
1/4 łyżeczka soli


Wykonanie
Suche składniki przesiać razem i wymieszać
Cukier utrzeć z masłem na puszystą masę, dodac jajko i pastę tahini, zmiksować. Dodać suche składniki zagnieść dość tłuste ciasto. Podzielić je na kulku wielkości orzecha włoskiego, kulki spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w temeraturze ok 170 stopni przez 15 minut, w połowie czasu przekładając na drugą stronę. Studzić na kratce.

Rodzaj potrawy ciasta i ciastka Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy