Strona główna Dieta niskocholesterolowa pieczywo Chleb biały bez wyrabiania

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Chleb biały bez wyrabiania

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·

Inna wersja łatwego pieczywa z kuchni "Domowego kucharza". Można go wykorzystać nawet jako pieczywo tostowe.

© vvoe - Fotolia.com


Składniki
4 szklanki mąki pszennej chlebowej (typ. 650)
0,5 łyżeczki suszonych drożdży
1,5 łyżeczki soli
2,25 szklanki ciepłej wody


Wykonanie
Wszystkie składniki suche dokładnie wymieszać. Dodać wodę i mieszać aż składniki dokładnie połączą się. Naczynie przykryć folią i odstawić na 18 godzin w ciepłe miejsce.

Po tym czasie wybić z ciasta powietrze, uformować i ułożyć w formie do pieczenia wysypanej mąką. Pozostawić na kolejne 2-3 godziny, do podwojenia objętości. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. Piec 45 minut.

Rodzaj potrawy pieczywo Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 (nie licząc wyrastania i pieczenia) Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 8

Źródło: Domowy kucharz
Autor: Michael Smith



Przepis dodany przez: yasqlka




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych, marketingowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w Polityce Prywatności. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.   X