Strona główna Dieta po prostu smaczne danie główne Cannelloni nadziewane szpinakiem, zapiekane z serem żółtym

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Cannelloni nadziewane szpinakiem, zapiekane z serem żółtym

Dieta: · po prostu smaczne ·

Wspaniałe danie, które z pewnością pokocha cała Twoja rodzina!

Cannelloni nadziewane szpinakiem, zapiekane z serem żółtym


Składniki
500 g szpinaku
paczka makaronu cannelloni (ok. 250 g)
200 g sera żółtego Gouda
1 jajko
2 ząbki czosnku
150 ml śmietany 18%
2 łyżki oliwy
sól i pieprz



Wykonanie
Świeży szpinak umyć, usunąć ogonki i dusić na patelni aż będzie miękki. Przed końcem duszenia wbić jajko, dodać posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Dodać połowę śmietany. Ser żółty zetrzeć na tarce i połowę wymieszać ze szpinakiem. Całość podgrzać i ponownie wymieszać. Cannelloni zanurzyć we wrzątku na ok. 3 minuty. Następnie delikatnie odsączyć, napełnić rurki szpinakowym farszem i układać w naoliwionej wcześniej formie żaroodpornej. Całość polać resztą śmietany i posypać żółtym serem. Zapiekać ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Smacznego!

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 45 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4

Źródło: MSM Mońki
Autor: MSM Mońki



Przepis dodany przez: Gastrosfera




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Cynamonowy puchar
Wielkanocna zapiekanka z białą kiełbasą, jajkiem i zielonym groszkiem
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych, marketingowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w Polityce Prywatności. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.   X