Strona główna Dieta po prostu smaczne zupa Barszcz biały

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Barszcz biały

Dieta: · po prostu smaczne ·

© Barbara Dudzińska - Fotolia.com


Składniki
2 litry wywaru na wędzonce lub wędzonej kiełbasie
zakwas z mąki pszennej razowej (gotowy lub robiony tak jak zakwas z mąki żytniej)
6 białych kiełbasek parzonych
2 średnie marchewki
1 średni por
1 mały seler
1 mała pietruszka
2-3 ziarenka ziela angielskiego
2 ząbki czosnku
200 ml gęstej kwaśnej śmietany
6 jajek na twardo
majeranek, pieprz, sól do smaku
natka pietruszki


Wykonanie
Warzywa pokroić w plastry lub słupki, ugotować do miękkości w wywarze, z dodatkiem liści laurowych, czosnku i ziela angielskiego. Wlać zakwas i zagotować. Włożyć kiełbaski i podgrzać je. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zahartować śmietanę kilkoma łyżkami wywaru i przelać do zupy. Podawać z dodatkiem jaj na twardo, posypany zieleniną.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 30 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Grzybki marynowane z przepisu babci
Penne z pesto rosso picante
Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą
Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym
Zapiekanka
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X