Strona główna Dieta po prostu smaczne zupa Barszcz biały

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Barszcz biały

Dieta: · po prostu smaczne ·

© Barbara Dudzińska - Fotolia.com


Składniki
2 litry wywaru na wędzonce lub wędzonej kiełbasie
zakwas z mąki pszennej razowej (gotowy lub robiony tak jak zakwas z mąki żytniej)
6 białych kiełbasek parzonych
2 średnie marchewki
1 średni por
1 mały seler
1 mała pietruszka
2-3 ziarenka ziela angielskiego
2 ząbki czosnku
200 ml gęstej kwaśnej śmietany
6 jajek na twardo
majeranek, pieprz, sól do smaku
natka pietruszki


Wykonanie
Warzywa pokroić w plastry lub słupki, ugotować do miękkości w wywarze, z dodatkiem liści laurowych, czosnku i ziela angielskiego. Wlać zakwas i zagotować. Włożyć kiełbaski i podgrzać je. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zahartować śmietanę kilkoma łyżkami wywaru i przelać do zupy. Podawać z dodatkiem jaj na twardo, posypany zieleniną.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 30 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Cynamonowy puchar
Wielkanocna zapiekanka z białą kiełbasą, jajkiem i zielonym groszkiem
Zapiekanka bakłażanowa
Polecamy Oferty pracy

  X   Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych, marketingowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w Polityce Prywatności. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.   X