Strona główna Dieta po prostu smaczne przekąski Aromatyczne pomidorki nadziewane serem, bazylią i roszponką

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Aromatyczne pomidorki nadziewane serem, bazylią i roszponką

Dieta: · po prostu smaczne ·

Jedno danie i dwie propozycja jego serwowania. Na ciepło, w formie lekkiego obiadu i na zimno, jako przystawka przed daniem głównym. Sam wybierz, która forma bardziej Ci odpowiada.

Aromatyczne pomidorki nadziewane serem, bazylią i roszponką


Składniki
Składniki dla 2 osób:
• 6 sztuk średniej wielkości pomidorków
• Duża garść roszponki
• 2 kostki serka twarogowego topionego ze szczypiorkiem i cebulą
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• Szczypta soli
• Szczypta pieprzu
Do dekoracji: liście bazylii, kolorowy pieprz



Wykonanie
Przygotowanie: Pomidory myjemy, ścinamy górną część i wydrążamy środek. Roszponkę siekamy tasakiem, dodajemy miąższ z pomidorów, oliwę oraz pokrojony w drobną kosteczkę ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy pomidorki. Podajemy na zimno, ozdobione kolorowym pieprzem i kosteczkami sera z dodatkiem oliwy z oliwek lub na gorąco, zapiekane przez ok.10-15 minut w piekarniku (200stopni). Smacznego!



Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 2

Źródło: SERTOP Sp. zo.o.
Autor: SERTOP Sp. zo.o.



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy