Strona główna Dieta lekkostrawna zupa Zupa z kurczaka

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zupa z kurczaka

Dieta: · lekkostrawna ·


Składniki
Ok.1 kg kurczaka pokrojonego na 6-8 kawałków
1 duża pokrojona cebula
1 posiekany ząbek czosnku
1 jajko
1 łyżeczka mleka
¼ łyżeczki soli
Ok. 1 szklanki mąki
3 filiżanki nasion zbóż
1 ubite jajko
1/3 szklanki posiekanej pietruszki
2 pokrojone selery
¼ łyżeczki szafranu



Wykonanie
1. Umieść kurczaka, cebulę i czosnek w ganku z wodą, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około godziny
2. W międzyczasie połącz ze sobą jako, mleko i sól, dodaj ¼ filiżanki mąki. Ugnieć ciasto i pokrój tak, aby uzyskać nitki makaronu
3. Wyjmij kurczaka, oddziel mięso i pokrój na kawałki
4. Do garnka, w którym gotował się kurczak dodaj seler, szafran i zboża. Gotuj okol 15 minut, dodaj makaron i pietruszkę, zmniejsz ogień, gotuj kolejne 10 minut, aż makaron będzie miękki
5. Nalej ½ filiżanki zupy i dodaj jajko, wymieszaj i wlej do garnka
6. Dodaj kawałki mięsa, gotuj mieszając ok. 10 minut

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 90 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 434 kcal
Białko: 35 g
Tłuszcze: 18 g
Węglowodany: 31 g
Zawartość sodu: 277 mg
Cholesterol: 180 mg

Źródło: www.boomergirl.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy