Strona główna Dieta lekkostrawna danie główne Risotto rybne

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Risotto rybne

Dieta: · lekkostrawna ·


Składniki
25 dag ryżu,
2 i 1/2 szklanki wody,
1 cebula,
1 łyżka masła,
50 dag pomidorów,
25 dag wędzonej makreli,
sól, pieprz,
2 łyżki zieleniny


Wykonanie
Ryż ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodając pokrojone pomidory. Rozdrobnić rybę, dodać do cebuli z pomidorami i dusić przez 10 min, doprawić solą i pieprzem. Ryż włożyć do ciepłego naczynia, zalać mieszaniną z ryby i pomidorów. Wymieszać, podawać uformowane w półkule, posypane zieleniną.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 30 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: ggacki




Zobacz też

Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy