Strona główna Dieta niskokaloryczna desery Jabłka w sosie

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Jabłka w sosie

Dieta: · niskokaloryczna ·

© Olena Talberg - Fotolia.com


Składniki
4 duże jabłka
szklanka mleka
2 łyżki cukru
żółtko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
łyżka rodzynek
4 łyżeczki dżemu



Wykonanie
Umyte jabłka wydrążyć, w powstałe otwory włożyć po łyżeczce dżemu. Ułożyć jabłka w naczyniu do zapiekania, piec 25 minut w temp. 200 stopni. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Zalać jabłka 5 minut przed koncem pieczenia. Przed podaniem posypać sparzonymi i osączonymi rodzynkami.

Rodzaj potrawy desery Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 45 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 189 kcal




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy