Związki z soi mogą zapobiec nawrotowi raka piersi Związki sojowe zwane izoflawonami mogą znacząco zmniejszać ryzyko nawrotu raka piersi lub zgonu z jego powodu.
Jaka dieta pomaga złagodzić ataki migreny Dieta bogata w tłuste ryby pomogła osobom często cierpiącym na migrenę zmniejszyć miesięczną częstotliwość ataków choroby i intensywność bólu.
Dieta z większą zawartością glutenu pomaga zmniejszyć ryzyko cukrzycy Dieta z większą ilością glutenu może wiązać się z niższym ryzykiem zachorowania na cukrzycę typu 2.
Regularne picie piwa może zwiększać ryzyko łuszczycy u kobiet Piwo może być powiązane ze zwiększonym ryzykiem zachorowania na łuszczycę.
Mniej cukru, mniej objawów - nowe podejście do łagodzenia zespołu jelita drażliwego Objawy zespołu jelita drażliwego (IBS) osłabły w takim samym stopniu u pacjentów spożywających mniej cukru i skrobi, jak u osób stosujących bardziej restrykcyjną dietę FODMAP, zalecaną obecnie w leczeniu IBS.
Stłuszczona wątroba? Pomoże białko soi Białko sojowe może znacząco zmniejszyć gromadzenie się tłuszczu i poziom trójglicerydów w wątrobie u otyłych pacjentów.
Pistacje pomogą zmniejszyć ryzyko raka płuc Dieta zawierająca codzienną dawkę pistacji może pomóc zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka płuc i inne rodzaje nowotworu.
Ilość błonnika - zalecenia różnią w zależności od mikrobiomu danej osoby Dietetycy na ogół zalecają spożywanie większej ilości błonnika pokarmowego, ale nowe badanie Uniwersytetu Cornell sugeruje, że jego wpływ na zdrowie może się różnić w zależności od osoby. Zalecenia co do dawki tego składnika powinny być dostosowane do mikrobiomu jelitowego każdego pacjenta.
Prozpometamorfopsja - gdy pacjenci widzą zniekształcone twarze Wyobraź sobie, że za każdym razem, gdy widzisz twarz, wydaje się ona zniekształcona. To rzeczywistość dla tych, którzy cierpią na bardzo rzadką chorobę znaną jako prosopometamorfopsja.
Soja może zmniejszyć ryzyko nawrotu raka piersi Zawarte w soi związki zwane izoflawonami mogą znacząco zmniejszyć ryzyko nawrotu raka piersi lub śmierci z jego powodu.
|

Strony : [1]

Związki sojowe zwane izoflawonami mogą znacząco zmniejszać ryzyko nawrotu raka piersi lub zgonu z jego powodu.
Dieta bogata w tłuste ryby pomogła osobom często cierpiącym na migrenę zmniejszyć miesięczną częstotliwość ataków choroby i intensywność bólu.
Dieta z większą ilością glutenu może wiązać się z niższym ryzykiem zachorowania na cukrzycę typu 2.
Piwo może być powiązane ze zwiększonym ryzykiem zachorowania na łuszczycę.
Objawy zespołu jelita drażliwego (IBS) osłabły w takim samym stopniu u pacjentów spożywających mniej cukru i skrobi, jak u osób stosujących bardziej restrykcyjną dietę FODMAP, zalecaną obecnie w leczeniu IBS.
Białko sojowe może znacząco zmniejszyć gromadzenie się tłuszczu i poziom trójglicerydów w wątrobie u otyłych pacjentów.
Dieta zawierająca codzienną dawkę pistacji może pomóc zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka płuc i inne rodzaje nowotworu.
Dietetycy na ogół zalecają spożywanie większej ilości błonnika pokarmowego, ale nowe badanie Uniwersytetu Cornell sugeruje, że jego wpływ na zdrowie może się różnić w zależności od osoby. Zalecenia co do dawki tego składnika powinny być dostosowane do mikrobiomu jelitowego każdego pacjenta.
Wyobraź sobie, że za każdym razem, gdy widzisz twarz, wydaje się ona zniekształcona. To rzeczywistość dla tych, którzy cierpią na bardzo rzadką chorobę znaną jako prosopometamorfopsja.
Zawarte w soi związki zwane izoflawonami mogą znacząco zmniejszyć ryzyko nawrotu raka piersi lub śmierci z jego powodu.


