Strona główna Dieta dla diabetyków zupa Zupa rybna z grzybami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zupa rybna z grzybami

Dieta: · dla diabetyków ·


Składniki
1 filet z ryby morskiej
200 g grzybów leśnych
1 ziemniak
kawałek marchewki
1 cebula
sól, pieprz, imbir, tymianek, liść laurowy


Wykonanie
Grzyby oczyścić, obgotować kilka minut we wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą, pokroić (małe grzyby można pozostawić w całości). W garnku zagotować wodę, wsypać przyprawy, dodać grzyby. Obrać i pokroić warzywa, dodać do gotujących się grzybów. Gdy warzywa są już prawie miękkie, delikatnie włożyć pokrojoną w dzwonka rybę, gotować jeszcze ok. 5 minut. Zupę można zabielić niewielką ilością jogurtu lub chudej śmietany.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 50 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 2
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 8 g




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy