Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Ziemniaki faszerowane

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ziemniaki faszerowane

Dieta: · dla diabetyków ·


Składniki
3 duże płaskie ziemniaki (lub 6 małych)
150 g mięsa mielonego
100 g warzyw (marchew, seler, pietruszka)
1 mała cebula
koperek, majeranek
1 jajko
olej
sok z cytryny
sól, pieprz


Wykonanie
Marchew, pietruszkę, seler i cebulę obrać, ugotować w małej ilości wody, odcedzić. Posiekać, połączyć z mięsem, jajkiem i przyprawami, wyrobić. Ziemniaki obrać, wydrążyć, posmarować sokiem cytrynowym i olejem, posolić, oprószyć pieprzem, napełnić farszem. Ziemniaki piec pod przykryciem ok. 30 minut, pod koniec pieczenia odkryć i przyrumienić.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 3
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 25 g




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy