Strona główna Dieta przekąski Ślimaczki z ciasta francuskiego

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ślimaczki z ciasta francuskiego

Dieta: ·

Alternatywa dla szkolnych kanapek!

Ślimaczki z ciasta francuskiego


Składniki
- 200 g szynki parzonej
- 200 g świeżych pieczarek
- 2 łyżki oleju
- 200 g sera podlaskiego
- 150 g kapusty pekińskiej
- 4 sztuki pomidorów suszonych z oleju
- pieprz do smaku
- 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego
- 1 jajko



Wykonanie
Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać.
Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na parocentymetrowe krążki. Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180°C) na złoty kolor.
Podawać z ulubionym zimnym sosem np. czosnkowym.
Smacznego!


Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

Źródło: MSM Mońki
Autor: Redaktor



Przepis dodany przez: Gastrosfera




Polecamy Oferty pracy