Podziel się:
Ryba pieczona z warzywami
Dieta: · dla diabetyków ·
Składniki
jedna duża ryba
1 łodyga selera naciowego
1 cebula
1 marchew
kawałek świeżego imbiru
sól, pieprz
olej do smażenia

Wykonanie
Oczyszczoną rybę posypać solą i pieprzem, odstawić. Imbir, cebulę i marchew obrać, cebulę pokroić w piórka, a seler, imbir i marchew w słupki. Warzywa obsmażyć krótko na oleju, podlać łyżką wody, dodać sól i pieprz, dusić kilka minut. Rybę upiec w piekarniku (w całości), wyjąć na półmisek, podawać z warzywami.

| Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
| Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 2 |

Dane dietetyczne dla jednej porcji:
|
Węglowodany: 1 g |


Przepis dodany przez: kate
![]() Zobacz też
|


