Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Makaron z warzywami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Makaron z warzywami

Dieta: · dla diabetyków ·

©  Juststone - Fotolia.com


Składniki
50 g makaronu jajecznego
100 g włoszczyzny bez kapusty
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka oleju sojowego

Sól, bazylia lub majeranek do smaku


Wykonanie
Makaron gotujemy w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Następnie obieramy, myjemy i płuczemy włoszczyznę. Warzywa gotujemy w małej ilości wrzącej wody, odcedzamy. Ugotowaną włoszczyznę przenosimy do innego naczynia, gdzie łączymy ją z koncentratem pomidorowym, odrobiną soli i bazylią. Całość przekładamy do garnka i gotujemy z olejem sojowym około 15 minut. Gotową potrawę wykładamy na półmisek.


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 1
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 375 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcze: 12 g
Węglowodany: 53 g
Zawartość sodu: 55 mg
Cholesterol: 17 mg




Przepis dodany przez: Izabela Okrój-Hernik




Komentarze

Magro     |     21:10:36, 07-01-2008
a te warzywa/ marchewka ,pietruszka ,seler / to ukladamy w całosci na makaronie, czy może rozgniatamy widelcem,a moze kroimy w paseczki?Danie może i smaczne,ale przeois nie dokladny.

Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy