Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Letni bigos

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Letni bigos

Dieta: · dla diabetyków ·

Dużo warzyw, mało mięsa i tłuszczu oraz młoda kapusta w roli głównej. Świetne uzupełnienie grilla czy obiadu w ogrodzie.

© Dusi Puffi - Fotolia.com


Składniki
250 g młodej kapusty
1 cukinia (lub kabaczek albo patison)
1 pomidor
6 pieczarek
pęczek koperku
50 g wędzonej kiełbasy
sól, pieprz, kminek
olej



Wykonanie
Umytą kapustę posiekać, wsypać do garnka, podlać wodą, dodać przyprawy. Gotować na małym ogniu aż kapusta będzie prawie miękka. Cukinię, pomidora i pieczarki umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju razem z pokrojoną kiełbasą, przełożyć do kapusty. Dodać posiekany koperek, dusić jeszcze kilka minut.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 45 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 2




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy