Strona główna Dieta po prostu smaczne zupa Kremowa zupa brukselkowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Kremowa zupa brukselkowa

Dieta: · po prostu smaczne ·

© Fanfo - Fotolia.com


Składniki
50 dag brukselki
40 dag włoszczyzny
2 ziemniaki
1 cebula
1 łyżeczka masła
1 filiżanka słodkiej śmietany
2 żółtka
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki


Wykonanie
1. Umytą włoszczyznę oraz ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj pokrojoną w plasterki cebulę. Całość podduś na maśle
2. Zalej warzywa gorącą wodą i gotuj około 30 minut, dodaj brukselkę
3. Gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie
4. Po wystudzeniu zupę zmiksuj
5. Śmietanę wymieszaj dokładnie z żółtkami, dodaj do ciepłej zupy
6. Przed podaniem posyp natką pietruszki, możesz podawać z grzankami lub ciemnym pieczywem


Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: jo-asienka




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy