Strona główna Dieta po prostu smaczne przekąski Francuskie rogaliki z łososiem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Francuskie rogaliki z łososiem

Dieta: · po prostu smaczne ·

© Stephanie Frey - Fotolia.com


Składniki
300 g mrożonego ciasta francuskiego
100 g wędzonego łososia
40 g pistacji
3 żółtka
150 g ostrego żółtego sera


Wykonanie
Łososia drobno posiekać, wymieszać z żółtkami, drobno utartym serem i posiekanymi pistaccjami. Masa powinna mieć konsystencję jak na kotlety mielone.

Płaty ciasta rozmrozić i rozwałkować na grubość 2 mm. Wykroić z niego prostokąty i podzielić je na szpiczaste trójkąty (porcja wystarcza na około 30 sztuk).

Masę łososiową układać pośrodku trójkątów, po czym zwijać je i formować małe rogaliki. Rogaliki układać na lekko natłuszczonej blasze lub na papierze do pieczenia. Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec przez 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 (nie licząc pieczenia) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy