Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Fasola z sosem cebulowym

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Fasola z sosem cebulowym

Dieta: · dla diabetyków ·

© JJAVA - Fotolia.com


Składniki
1/2 fasolki szparagowej
2 średnie cebule
1 pomidor
olej
100 g tofu
30 g sera żółtego
łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz, kurkuma, oregano, koperek


Wykonanie
Fasolę umyć, ugotować. Cebule pokroić w piórka, pomidora obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać kurkumę, oregano, sól i pieprz, podsmażyć stale mieszając. Dodać pomidora i cebulę, wymieszać, podlać 2 łyżkami wody, dusić kilka minut. Dołożyć pokrojone w kostkę tofu i posiekany koperek. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, wlać do pomidora i tofu z cebulą i przyprawami, zagotować. Fasolkę zalać sosem, posypac serem i zapiec.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 12 g




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy