
Podziel się:




Babeczki szpinakowe
Dieta: · dla diabetyków ·

Składniki
puszka karczochów ( odsączone i posiekane )
450 dag posiekanego szpinaku ( może być mrożony )
szklanka półtłustego twarogu z owczego mleka ( ricotta )
2 ubite jajka
1 wyciśnięty ząbek czosnku
¼ szklanki posiekanej czerwonej cebuli
½ łyżeczki posiekanego świeżego oregano
¼ szklanki rozdrobnionej półtłustej mozzarelli
szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu do smaku

Wykonanie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki, a następnie umieszczamy je w silikonowych foremkach do babeczek.
Pieczemy 25-30 minut i podajemy bezpośrednio po wyciągnięciu z piekarnika.

Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 35 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |


Przepis dodany przez: jesien21
![]() Zobacz też
|